En Kuralları Of kültür mantar tohumu
En Kuralları Of kültür mantar tohumu
Blog Article
Kuzu göbeği tohumları yakışır platform ve koşullar sağlamlanarak ekimi konstrüksiyonlırsa iki hafta içinde çimlenmesi beklenebilir. Bu sürenin 4 ila 6 haftaya kadar uzaması ise normaldir.
Değişkin pişirme yöntemleri ile istiridye mantarı çorbası veya istiridye mantarı ızgarası yaparak herkesi şaşırtabilirsiniz.
Sitemizde mantarlar karşı vukuf bulabilir ve hevesınızı bertaraf etmek derunin kaynaklarımızı kullanabilirsiniz. Fakat, mantar tahsil dair size önemli bir uyartıda çıkmak istiyoruz.
• Tahılları misel ile karıştırın: Kurumuş tahılları, steril bir çkızılışma yüzeyinde ve steril eldivenlerle karıştırın. İstiridye mantarı miselini tahıllara ekleyin ve pekçe karıştırın.
Taze, yıkanmamış kuzu göbeği mantarlarını bir kâğıt torba ortamında saklayın ve mümkün olan en güdük sürede kullanın. Hassaten buzdolabında bir haftaya denli saklayabilirsiniz ancak bu aynı zamanda mantarların kurumasına ve dokusunun değmeslekmesine neden mümkün.
Zaman şartlarına oranlı olarak aşılanan faziletli kalitede istiridye mantar misellerimiz ile yüksek oranda verim alın.
çor ve zararlı muayeneü: Mantarlar çeşitli hastalıklara ve pislara karşı hassastır.
Mantar yetiştiriciliği Mantar yetiştiriciliği Mantar sıcaklık ve gönen rakamı denetleme şeşnda tutulabilen,…
5 milyon'dan aşkın kişinin takip ettiği Youtube hatımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Kültür mantarları suyu çcopyrightınca emdiğinden yıkandıklarında lezzetlerini ve kıvamlarını kaybederler. Temizlemek ciğerin bir fırça yahut nemli bir bez tutunmak yeterlidir.
Bu malzemelerin here üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonrasında, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu apiko olabilir.
İhtiyaçları olan oksijeni ve besini bitkilerden kızılırlar. Bu yüzden kitinizin içinde bolca miktarda saman ve besince kıymeti güçlü buğday kepeği bulunmaktadır
Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği organik kültür yöntemleriyle bile bünyelabildiği sinein sağlamlıklı ve tabii bir mantar elde edilmesini sağlamlar. Bu yöntemlerle yetiştirilen mantarlar henüz lezzetli ve mugaddi olur.
İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu haricen satın alması gerekir. Fakat allıkınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.